6.6 Mikä ihmeen hakukoneoptimointi?

Moro jengille vikaa kertaa! Tänään on tosiaan vuorossa tän sarjan viimenen postaus ja aiheena meil on Google ja hakukoneoptimointi. Vanhan sanonnan mukaan elämässä varmaa on vain kuolema ja verot. Haluisin kuitenki lisätä tohon vielä Googlen käytön. Lähes jokainen internetiä käyttävä käyttää Googlea. Sama pätee myös kaikille teille lukijoille, ilman Googlea ette varmaan lukis tätä mun postausta ollenkaan. Mitä kaikkien tuntema Google sitten pitää sisällään ja mitä ihmettä meinaa hakukoneoptimointi? Ei hätää, mä kerron sulle!

 

Google komeilee kirkkaasti suosituimman hakukoneen 1. sijalla, noin 91 % markkinaosuudella (Reliablesoft). Toisella sijalla on Bing, reilulla 3 % markkinaosuudella. Google on hakukoneista ehdottomasti tarkin, ja tarjoaa laajimman valikoiman hakuehdotuksia hakusanojen perusteella. Googlen massiivinen suosio hakukonepiireissä tulee ottaa tarkasti huomioon liiketoiminnassa. Suomalaisista 98 % käyttää hakukonetta etsiessään tuotetta tai palvelua verkossa, näistä suurin osa Googlea (Fonecta).

 

Kuluttajien tapa käyttää aktiivisesti hakukonetta etsiessään tuotteita tai palveluita verkossa pakottaa yritykset kiinnittämään entistä enemmän huomiota hakukoneoptimointiin. Mitä on hakukoneoptimointi? ”Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan sivuston näkyvyyttä hakukoneessa (esim. Google, Bing, Yahoo, Yandex). Hakukoneoptimoinnilla pyritään vaikuttamaan nimenomaan maksuttomiin eli orgaanisiin eli luonnollisiin tuloksiin” (SDM). Simppelisti ilmaistuna tää tarkottaa sitä, että yritys haluaa saada itsensä näkymään mahdollisimman ylhäällä Google-hauissa.

 


Hakukoneoptimointi on pitkä prosessi, ja siihen liittyy monta tekijää, jotka yrityksen tulee ottaa huomioon. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat kolme tekijää ovat nettisivujen tekninen toteutus, sivuston sisältö, sekä sivuston ulkopuoliset tekijät. Teknisellä toteutuksella varmistetaan, että Googlen hakuroboteilla löytävät sivuston, ja lisäävät sen Googlen tietokantaan. Mikäli sivua ei ole Googlen tietokannassa, ei sitä voi haullakaan löytää. Tekniseen toteutukseen liittyy myös merkittävästi käyttäjäystävällisyys. Potentiaaliset asiakkaat viihtyvät sivuilla pidempään, kun ne toimivat nopeasti ja oikein, ja ovat ulkoasultaan miellyttävät. Sivun sisältö sen sijaan tulee räätälöidä sen mukaan, mitä ihmiset hakevat. Sisällön tulee vastata kohdeyleisön hakuja, sekä hakukoneen vaatimuksia. Suuri määrä sisältöä vaikuttaa positiivisesti hakukonenäkyvyyteen. Sivuston ulkopuolisiin tekijöihin voi vaikuttaa kasvattamalla sivuston luotettavuutta Googlen näkökulmasta. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että kun sivuston linkkejä sijaitsee Googlen mielestä luotettavilla sivuilla, on sivustolla paremmat mahdolliset päästä korkeammalle hakutuloksissa.

 

On varmaan kaikille selvää, että hakukoneoptimointi on elintärkeää liiketoiminnan kannalta alati digitalisoituvassa maailmassa. Voittajia ovat ne yritykset, jotka satsaavat hakukoneoptimointiin enemmän ja paremmin. Mitä paremmin yritys tavoittaa potentiaaliset asiakkaat, sitä enemmän se saa myytyä tuotteita ja palveluita.

 

Kiitti taas lukemisesta! Tää sarja päättyy nyt tähän, toivottavasti tykkäsitte mun turinoista!

 



-Oskari

 

Lähteet:

https://www.reliablesoft.net/top-10-search-engines-in-the-world/

https://hhmoodle.haaga-helia.fi/pluginfile.php/2865804/mod_folder/content/0/Fonecta-Digimarkkinoinnin_opas.pdf?forcedownload=1

https://hhmoodle.haaga-helia.fi/pluginfile.php/2865804/mod_folder/content/0/Google-hakukoneoptimoinnin-sanastoa.pdf?forcedownload=1

https://www.digimarkkinointi.fi/blogi/mita-hakukoneoptimointi-seo-on

Kommentit

  1. Plussa tässäkin samaisesta asiallisesta, mutta rennosta kirjoitustyylistä, se edelleen tekee lukemisesta paljon mukavampaa. Pidin siitä, että ennen kuin sukelsit aiheeseen, olit jaotellut käytetyimmät hakukoneet markkinaosuuksien mukaan. Hypätessäsi itse aiheeseen avasit hyvin perusteellisesti hakukoneoptimoinnin tärkeimmät prosessit, kehitysideana olisit voinut hakukoneiden markkinaosuuksien yhteydessä kertoa hieman tarkemmin myös itse hakukoneesta jne. ennen kuin avaat tarkemmin itse aihetta eli hakukoneoptimointia, sillä lukijalla saattaa jäädä aivot vielä prosessoimaan hakukoneita ja mitä ne ovat ennen kuin hän on valmis ajattelemaan hakukoneoptimointia. Kaiken kaikkiaan tietorikas ja hyvin kirjoitettu teksti!

    -Mico

    VastaaPoista
  2. Tässä oli erittäin mielenkiintoinen aihe kyseessä ja käsittelit sen todella kattavasti rennolla tyylillä. Tykkäsin pienistä yksityiskohdista kuten se, että olit jakanut erilaisia hakukoneita niiden markkinaosuuksien mukaisesti. Pidin myös helppolukuisuudesta. Olisit voinut avata enemmän erilaisten hakukoneiden ominaisuuksia ja eroja. Lopuksi kuitenkin jäi hyvä fiilis blogin luettua, jatka samaa rataan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2.4 Bisnes + data = ?

1.1 Digitalisaation tunnelissa

3.5 Tekoäly: nyt ja tulevaisuudessa